Inleiding op WordPress

Een professionele website ontwikkelen, klinkt niet gemakkelijk. In de avonduren uren achter elkaar op je PC te stoeien met de code om een mooi resultaat neer te zetten. Maar tegenwoordig is verstand van code niet meer een vereiste. Er zijn tegenwoordig een aantal gratis systemen die het ontwikkelen en het onderhouden van een website gemakkelijker maken. Voorbeelden van dit soort systemen zijn Joomla!, Drupal, TYPO3 en WordPress. Hieronder wordt in het kort uitgelegd wat WordPress is en wat de mogelijkheden zijn van dit systeem.

In het kort: Wat is WordPress?

WordPress is een gratis Content Management System (CMS), dat in 2003 gestart is om het publiceren van tekst op het web makkelijker te maken. Hierbij had de gebruiker van WordPress geen kennis van code nodig dus werd het bloggen ook interessant voor mensen die geen verstand hadden van code. WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP en alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Echter heeft de gebruiker van WordPress hier weinig tot geen omkijken naar. Tegenwoordig is WordPress niet meer alleen interessant voor mensen die willen bloggen. Er zijn in WordPress verschillende uitbreidingen geeft die de uitstraling van de website zeer professioneel doen laten overkomen. Vandaar dat WordPress tegenwoordig regelmatig de basis is van websites van (grote) professionele bedrijven.

Templates

Templates zorgen ervoor dat de functionaliteiten en het uiterlijk van WordPress verandert. Door middel van een klik op de knop kan er van template veranderd worden. Er kan gekozen worden uit talloze ontwerpen of je kan er voor kiezen om zelf een template te bouwen.

Plug-ins

Er bestaat ook een mogelijkheid om plug-ins voor WordPress te installeren. Deze plug-ins geven de gebruiker de mogelijkheid om extra functionaliteiten toe te voegen aan WordPress. Voorbeelden hiervan zijn: Social Media integratie, video’s afspelen, maar ook verschillende soorten extra beveiliging.

Widgets

Ook kan er nog gebruik worden gemaakt van widgets. Dit zijn kleine modules die gekozen kunnen worden door de gebruiker. Deze modules kunnen kleine toevoegingen zijn voor de website, zoals een zoekbalk, slideshow etc.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!