Nieuwe versie WordPress 3.6

Op het moment van schrijven wordt de tweede bèta versie druk getest, maar het is bijna zover! Op 20 mei 2013 zal de nieuwe definitieve versie van WordPress 3.6 worden gelanceerd. Deze nieuwe versie zorgt ervoor dat het CMS nog geavanceerder is dat nog wel eenzelfde gebruiksgemak heeft. Hieronder worden de nieuwe features op een rijtje gezet.

Nieuwe lay-out

De nieuwe versie van WordPress brengt een nieuwe lay-out met zich mee. Hierdoor is het onder andere mogelijk om audio en video’s op de pagina in te voegen zonder gebruik te maken van een aparte plugin. Daarnaast zijn de navigatie menu´s iets aangepast om het gebruiksgemak te verhogen.

Autosave

In WordPress 3.6 wordt een nieuwe post verbeterd automatisch opgeslagen. Veel WordPress gebruikers knippen en plakken constant van een tekstverwerker naar WordPress. Dat is na de lancering van de nieuwe versie van WordPress waarschijnlijk niet meer nodig. Als je browser/computer crasht, de server gaat offline of je computer gaat op een of andere manier uit, dan ben je in ieder geval je post door de vernieuwde autosave niet kwijt.

Post lock

In de nieuwe versie is het makkelijker gemaakt om met meerdere schrijvers aan een blog te werken. Als schrijver 1 een blog wilt aanpassen dat op dat moment door schrijver 2 wordt aangepast, verschijnt er een venster met daarin de mogelijkheid om de werkzaamheden over te nemen van schrijver 2, een preview te bekijken of om terug te gaan.

Beter versiebeheer

WordPress 3.6 maakt het mogelijk om de veranderingen van een pagina in te zien. Niet alleen de datum en tijd van de veranderingen worden weergegeven, ook wat er veranderd is wordt weergegeven.

Thema Twenty Thirteen

Met de nieuwe versie van WordPress is ook een nieuw standaard thema meegeleverd. Naast de vorige thema’s twentyeleven en twentytwelve kan er nu ook worden gekozen voor het nieuwe thema twentethirteen.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!