WooCommerce – WordPress plugin in vogelvlucht

WooCommerce is dé WordPress webwinkel plugin van dit moment: een Order Management Systeem met de interface en het gebruiksgemak van WordPress. WooCommerce is een ideale oplossing om snel én professioneel een webwinkel met een eigen uitstraling  te openen. Een toelichting in vogelvlucht.

Voordelen van WooCommerce

De plugin WooCommerce, van de ontwikkelaars van WooThemes, is te gebruiken bij een webshop bestaande uit 1000, maar ook uit 4 producten. De mogelijkheden van deze plugin zijn dan ook erg uitgebreid. Hieronder zijn een aantal belangrijke functies weergegeven:

  • Producten kunnen makkelijk in categorieën worden ingedeeld
  • Prestatie van de webwinkel is gemakkelijk te bekijken
  • Promotiecampagnes zijn gemakkelijk in te richten
  • Verschillende shipping methodes zijn in te stellen

Sneller en makkelijker online winkelen

Naast dat de WooCommerce plugin veel features heeft voor de verkoper, zijn er ook voordelen voor de klant waardoor de klant de webshop als prettig ervaart. Zo is het mogelijk om een review achter te laten als klant en deze kan op de pagina worden weergegeven. Een tweede feature is het kleine aantal check-out stappen. In plaats van het doorlopen van 6 verschillende pagina’s is het met WooCommerce mogelijk om een “One Page Checkout” in te richten. Daarnaast is het mogelijk om als klant je winkelwagentje (“Cart”) te delen met vrienden via sociale media en is het ook mogelijk om in te loggen en de details van de bestelling te zien. Naast al deze features voor de klant is er ook nog de mogelijkheid om de producten te filteren. Hierdoor kunnen je klanten efficiënt en doelgericht zoeken binnen de aangeboden producten.

WooCommerce Extensions

Out of the box biedt WooCommerce al veel standaard functionaliteiten om producten en orders te beheren. Wat er nog wel aan ontbreekt zijn bijvoorbeeld betaalmethodieken. Deze betaalprocedures worden je echter gemakkelijk gemaakt om te integreren met WooCommerce Extensions. Deze uitbreidingen op de plugin maken het mogelijk om bijvoorbeeld snel en gemakkelijk iDeal-betalingen te implementeren gefaciliteerd door Sisow. Deze en meer betaalplatformen worden ondersteund door de WooCommerce Extensions. Deze extensies maken het dus mogelijk om niet standaard inbegrepen functies toe te voegen aan je eigen omgeving. Ideaal om snel je webshop uit te breiden met stabiele en doorgeteste oplossingen. Als uitbreiding hebben we zelf ook een extensie ontwikkeld voor Paazl, kijk hiervoor eens naar dit artikel over onze Paazl plugin voor WordPress.

Gemakkelijk in gebruik, met een paar haken en ogen

Hoewel het niet onze gewoonte is onze klanten te vervelen met technische input: een aantal haken en ogen die we hebben kunnen vinden zitten in de caching van de shop oplossing. Denk aan het navigeren van pagina 3 in je proces terug naar pagina 2: wanneer je op de laatste pagina de inhoud van je winkelmandje hebt gewijzigd zie je dit niet direct terug in voorgaande pagina’s. Dit in verband met tijdelijk opgeslagen gegevens in je browser. Daarbij is de caching van de checkout soms wat vervelend om mee te werken wanneer met de input direct gewerkt moet worden. Gelukkig hebben we voor voorgenoemde plugin dit groottendeels kunnen omzeilen.

We adviseren WooCommerce zeker als oplossing voor kleine tot middelgrote webshops

Al met al dus een uitgebreid webshop pakket voor WordPress, gemakkelijk in gebruik en een niet al te hoge leercurve om jezelf op in te werken. De plugin c.q. dit webshop pakket heeft zeker ons advies wanneer Magento oplossingen niet betaalbaar zijn, of te uitgebreid. Als we de haken en ogen omtrent caching kunnen omzeilen en er voor zorgen dat de beveiliging van de WordPress oplossing goed dicht zit, maakt WooCommerce van WordPress een ideaal shopplatform.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!