Hoe verschilt PayPal Express van Paypal Standard

Een van de bekende en veilige mogelijkheden om via internet een aankoop te betalen is PayPal. PayPal kent in totaal een vijftal opties: PayPal Standard, Express, Advanced, Digital Goods en Pro. In Nederland zijn Advanced en Pro (nog) niet mogelijk. Digital Goods is met name – zoals het woord al zegt – voor verkoop van digitale zaken als games, software en dergelijke. Standard en Express zijn in Nederland wel mogelijk. De verschillen tussen PayPal Standard en PayPal Express worden in deze blog behandeld. PayPal Standard is de snelle en eenvoudige manier om te beginnen met online verkopen. Standaard is de niet geïntegreerde oplossing van PayPal, je wordt omgeleid naar de omgeving van PayPal zelf. Handig als:

  • Je het vertrouwen van de klant in PayPal wil gebruiken om je conversie te doen stijgen
  • Je snel een oplossing wil die gemakkelijk aansluit op je webwinkel
  • Je geen integrale oplossing zoekt in je webwinkel, maar out of the box wil werken

PayPal Express is een intuïtieve, snelle koopprocedure. Minder klikken, meer conversies, nog meer omzet en is ideaal als:

  • Je assortiment meer dan 100 artikelen bevat
  • Je je bedrijf wilt uitbreiden.
  • Je de klantenbinding wilt verbeteren

PayPal Express – minder klikken en meer conversies PayPal Express Checkout geeft de klant twee opties: de klant gaat DIRECT vanaf het scherm van de winkelwagen naar de betaalomgeving van PayPal. Daar worden de naw gegevens ingevuld en de verzendmethode gekozen (en hoeven nooit opnieuw ingevoerd te worden op jouw website, wat dus het “express” onderdeel van de transactie is) en vervolgens de betaling gedaan. Hierdoor wordt het bestelproces versneld en vereenvoudigd, wat gunstig kan zijn voor de omzet. OF ze kunnen naar de PayPal-website gaan om op hun account in te loggen NA het maken van verzending/betaling/ couponselecties op je site (en het creëren van een account op je winkel en het intikken van hun adresinformatie op je website), net zoals ze doen met Standard.
Met Express Checkout, kan de klant betalen zonder een PayPal account (zolang je ‘PayPal-rekening optioneel’ ingeschakeld hebt in je PayPal accountinstellingen: Profiel-> Hosted Payment Instellingen-> Website Payments Preferences-> PayPal account Optioneel = ON).

Met Express Checkout, kan de klant betalen zonder een PayPal account (zolang je ‘PayPal-rekening optioneel’ ingeschakeld hebt in je PayPal accountinstellingen: Profiel-> Hosted Payment Instellingen-> Website Payments Preferences-> PayPal account Optioneel = ON).

Express niet compleet afhankelijk van IPN communicatie

Een belangrijk voordeel is dat de Express Checkout niet volledig vertrouwt op de IPN1 communicatie naar je winkel om de bestelling vrij te geven. In plaats daarvan slaat Express Checkout de bestelling direct op wanneer de betaling is voltooid. Het hoeft niet te vertrouwen op de PayPal-server communicatie met je eigen server, om de order op te slaan. Toegegeven, je wilt nog steeds dat de PayPal server jou IPN updates kan sturen voor alle bestellingen, voor het geval je terugbetalingen doet of aanpassingen aan de order, zodat deze updates worden weerspiegeld in de bestelgeschiedenis van je webshop.

Implementatie PayPal

Voor PayPal Standard heb je geen specifieke programmeervaardigheden of IT-ondersteuning nodig. Je kunt met kopiëren en plakken in enkele minuten PayPal-betaalknoppen toevoegen. PayPal Express Checkout vraagt wel enige programmeervaardigheden of IT-ondersteuning. 2tptProductions kan je hier bij ondersteunen of het werk uit handen nemen.

Keuze tussen de twee zit in de toepassing

Express Checkout heeft dezelfde functies als Website Payments Standard, maar is betrouwbaarder omdat Express Checkout de transactie direct voltooit terwijl de klant actief betrokken is op je site. Het ondersteunt alle valuta’s, betaalmethoden, etc., op de zelfde manier maar efficiënter. Er zijn geen maandelijkse kosten voor het gebruik van Express Checkout. PayPal stelt dat Express Checkout conversies / omzet verbetert.

 1 IPN (=Instant Payment Notification/Direct Betalingsverkeer) is de berichtenservice van PayPal waarmee automatisch een bericht wordt verzonden zodra een transactie is afgerond. Als IPN is geïntegreerd, kunnen verkopers hun backoffice automatiseren en hoeven ze niet te wachten op ontvangen betalingen voordat ze orders gaan uitleveren.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!