Het nieuwe linkbuilden

Het succes van SEO, ‘scoren op Google’ in de volksmond, wordt al sinds de eerste stadia van het zoek-algoritme van de zoekmachine in grote mate versterkt door de invloed van linkbuilding. Inkomende links bepalen in combinatie met het aantal clicks de mate van populariteit van een site onderdeel. Het proces van het creëren van inkomende links naar een website om de link-populariteit te verhogen (want dat is linkbuilden), is dus een van de belangrijkste pijlers van SEO te noemen. Linkbuilden is wel flink veranderd ten opzichte van alleen maar het vergaren van zoveel mogelijk inkomende links. In dit artikel onze inzichten voor de veranderingen in linkbuilding anno 2014.
Nu Google steeds meer factoren mee neemt in de weging. En na het aanscherpen van de linkbuilding richtlijnen en updates zoals PandaPenguin en Hummingbird. Zijn er ook andere factoren belangrijk geworden om je doelgroep te bereiken en naar je website te leiden. Welke factoren daar onder andere voor van belang zijn gaan we hier onder verder op in.

Branding en linkbuilding

Wat is branding eigenlijk? Wij zien het als het vergroten van je naamsbekendheid in combinatie met de indruk die een merk maakt op haar doelgroep. Vanuit die insteek is branding een goede manier om bezoekers je website te laten bezoeken: de bezoeker een indruk geven en stimuleren de actie tot een click te ondernemen op basis van een positief gevoel of een positieve associatie. Hier ligt voor veel webshops nog een gemiste kans: Er zijn veel webshops die enkel een opsomming van producten tonen op een pagina, met een vervolgens bestelknop. Logisch zul je denken, maar door middel van branding zul je meer bezoekers uit je doelgroep op je website krijgen. Het ‘gevoel’, de echte merkindruk ontbreekt en dit leidt tot een lagere conversie, maar ook een kleinere mate van retentie. Lees hier overigens meer over de toepassingen omtrent retentie in online marketing. Voordat je begint met branding is het belangrijk dat je weet wie je doelgroep is en wat deze doelgroep wil. Hoe zorg je dat jouw merk favoriet wordt bij deze mensen, hoe ga je ze het gevoel geven dat ze er bij betrokken worden.

Het gevoel van de klant

Voor het creëren van een gevoel van betrokkenheid bij je klant zijn meerdere manieren, bijvoorbeeld met het online verkopen van een product of dienst. Hoe voelt de klant zich straks als hij jouw product of dienst koopt of gebruikt? Past jouw webshop, het product en je bedrijf in de levensstijl van de klant. Met goede klantgerichte content zul je een groot aantal bezoekers enthousiast maken voor je product / bedrijf. Er zijn manieren om verder te gaan dan alleen productverkoop. Je kunt bijvoorbeeld acties organiseren op social media. Branding is niet alleen een merknaam of logo, het is het gevoel dat klanten bij je bedrijf hebben.

Social media en linkbuilding

We zullen iets dieper in gaan op het vergroten van je bezoekersaantallen door middel van social media. Social media zijn afgelopen jaren geëxplodeerd en nagenoeg iedere doelgroep is op één van vele sociale media platforms te vinden. Ook hier is klantgerichte content belangrijk, niet alleen voor het enthousiast maken van je doelgroep. Maar ook voor het bereiken van deze doelgroep, door bijvoorbeeld het op de juiste manier gebruik maken van. Geef je doelgroep de mogelijkheid om door middel van links en shares jouw producten / bedrijf te delen met kennissen en vrienden.

Kwalitatief goede content

Toch blijven links ontzettend belangrijk, wat betekent dat linkbuilding op positieve manier onderdeel moet zijn van je SEO campagne. Positieve manieren van linkbuilding zijn het creëren van fantastische content die vervolgens je actie promoot. Content die interessant is voor jouw doelgroep om te delen. Kwalitatief goede content blijft altijd ontzettend belangrijk voor Google. Voor een goede SEO is het dus van belang dat je alle factoren meeneemt voor het makkelijk vindbaar maken van je website voor jouw doelgroep.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!