WordPress 3.8

De mooiste update ooit, is het oordeel van de ontwikkelaars van WordPress zelf. Het gaat hier om de nieuwste versie: 3.8 met de codenaam ‘Parker’ als eerbetoon aan Jazzartiest C. Parker. Maar wat maakt dit de mooiste update ooit?

Nieuw uiterlijk dashboard

Het meest opvallende en mede de grootste verandering van de 3.8 update is het nieuwe uiterlijk van het admin dashboard. Het is opvallend dat de mogelijkheden qua kleurkeuze van het dashboard is uitgebreid. Maar de grootste verandering is dat het WordPress dashboard met deze update responsive is. Dit resulteert in een website dat perfect te beheren is vanaf diverse apparaten: vanaf de desktop, laptop, smartphone en tablet.

Nieuwe functies WordPress 3.8

WordPress 3.8 bracht een aantal echte vernieuwingen. Veel van deze vernieuwingen werden al beloofd in de de 3.6 versie van WordPress. Deze nieuwe functies zijn uiteindelijk als plugin ontwikkeld en ingebouwd in de WordPress core.

Typografie

WordPress 3.8. biedt een nieuwe typografie: dit keer komt WordPress met een simpele en strak opgezette tekst, geoptimaliseerd voor zowel desktop als mobiele browsers. Naast de nieuwe typografie is het contrast verbeterd, het contrast is goed leesbaar en het navigeren werkt uitstekend. Door de nieuwe vector-iconen die zich aanpassen aan de resolutie van het scherm is WordPress 3.8 stukken scherper dan zijn voorlopers en zullen de pagina’s aanzienlijk sneller laden.

Menu's

Het bewerken en toevoegen van menu’s is met deze update sterk vergemakkelijkt. de vorige versies van WordPress moest een menu-item naar de juiste plaats gesleept worden om zo het menu samen te stellen. Dit is nog steeds een mogelijkheid, maar naast deze optie is het nu ook mogelijk om de items stap voor stap te verplaatsen binnen het menu. Voor ieder menu apart is de optie ‘Verplaatsen’ te vinden met vervolgens opties als ‘Eén omhoog’ en ‘Naar boven’.Tevens is het mogelijk een menu aan meerdere locaties toe te wijzen.

Widget Area Chooser

De Widget Area Chooser is de laatste plugin die in WordPress 3.8 is ingebouwd. Hiermee is de wijze van toevoegen van widgets alsmede het toewijzen van de betreffende locatie veranderd. Waar voorheen de widget naar de juiste locatie moest worden gesleept, wordt in WordPress 3.8 gevraagd aan welke locatie je de betreffende widget wilt toevoegen. Voorheen kon een widget alleen aan een locatie worden toegekend door de widget er naar toe te slepen. Om het WordPress dashboard ook voor touchscreens geschikt te maken is dit systeem uitgebreid met de vraag op welke locatie de widget moet komen en de mogelijkheden om de widget te slepen en te klikken.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!