Vier redenen om te updaten naar WordPress 3.9

Naar schatting zijn er over de hele wereld zo’n 80 miljoen websites die draaien op WordPress. En dat is niet voor niets, want WordPress is zeer eenvoudig in gebruik. In vijf minuten kun je een eigen website online zetten. Sinds de release van WordPress 3.9 vorige week is het bijhouden van die website ook weer een stuk eenvoudiger geworden. Nog geen update gedaan? Dit zijn vier redenen om snel over te schakelen naar de nieuwste WordPress.

Beveiligingslek gedicht

Drie weken geleden kwam WordPress met een cruciale beveiligingsupdate, WordPress 3.8.2. Met deze update werd een kritiek lek in WordPress gedicht. Dit lek zorgde ervoor dat je site makkelijker gehackt kon worden. WordPress adviseerde om de update naar 3.8.2 onmiddellijk uit te voeren. Heb je deze update gemist, dan is het zaak om zo snel mogelijk naar WordPress 3.9 te updaten.

Verbeterde visual editor

De visual editor, het gedeelte van je WordPress dashboard waar je content aan je site toevoegt, is sneller geworden en biedt betere ondersteuning voor mobile. Maar de grootste verbetering is wat ons betreft dat je nu je tekst rechtstreeks vanuit Word of een ander tekstverwerkingsprogramma kunt plakken. Je hoeft dus geen omweg meer te maken via het Kladblok om de stijlelementen die Word standaard toevoegt kwijt te raken. Dat kan veel frustratie schelen!

Eenvoudiger afbeeldingen toevoegen en bewerken

In WordPress 3.9 is het toevoegen en bewerken van afbeeldingen aan je tekst eenvoudiger dan ooit. Je sleept een afbeelding simpelweg vanaf je computer naar de editor en laat dan de muisknop weer los. Wil je het formaat aanpassen of de afbeelding roteren, dan kun je dat ook eenvoudig vanuit de editor doen. Zelfs je header image aanpassen is met WordPress 3.9 een fluitje van een cent.

Verbeterde thema-installatie

Het installatiescherm voor WordPress thema’s heeft in WordPress 3.9 een enorme verandering ondergaan. Je ziet nu de populairste thema’s en kunt die snel installeren. Maar je kunt ook rustig bladeren tot je een thema hebt gevonden dat bij je website past. Kanttekening bij het uitkiezen van een thema, ongeacht welke WordPress-versie je hebt, is dat het niet alleen gaat om het uiterlijk. Zeker bij bedrijfswebsite is het belangrijker dat het thema dat je kiest de functies ondersteunt waar jouw website niet zonder kan dan dat het design klopt. In het design kun je tenslotte nog van alles aanpassen.

Veilig updaten naar WordPress 3.9

Wil je ook gebruik gaan maken van de nieuwste versie van WordPress die door het bedrijf zelf de mooiste WordPress ooit genoemd wordt? Updaten naar WordPress 3.9 is een kwestie van inloggen en dan klikken op de melding dat de nieuwste versie beschikbaar is. Maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: maak voordat je aan de slag gaat met het bijwerken naar WordPress 3.9 wel eerst even een back-up van je database. Gaat het dan per ongeluk mis, dan ben je in elk geval je site niet kwijt!

Liever je website laten updaten?

Mocht je de tijd of moeite niet kunnen nemen om een update veilig en netjes uit te laten voeren, kun je altijd een webbureau inschakelen om dit voor je te laten verzorgen. Ons zusterlabel www.in1week.nl biedt een WordPress Update & Security Service die je WordPress website netjes up to date houdt.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!