Speelde je vroeger graag met blokken? Dan kun je met Visual Composer van WP Bakery je hart ophalen. Alleen waar je vroeger torens bouwde met je blokken, stel je nu in een handomdraai je eigen webpagina samen. We hebben diverse “PageBuilder” plugins getest en deze komt voor ons zeker als beste uit de test.

Visual Composer als basis

Visual Composer vormt voor veel van de projecten van 2tptProductions en ons zusterlabel www.in1week.nl de basis voor realisatie van een responsive WordPress website. En dat is niet voor niets, want het is een enorm veelzijdige plugin die de bouwer van een WordPress website volledige vrijheid geeft in het vormgeven van die site. Bovendien wordt Visual Composer steeds vaker meegeleverd in WordPress thema’s. Ook als je geen professionele webdesigner bent, heb je veel aan deze handige WordPress plugin. Je kunt er namelijk heel gemakkelijk je eigen pagina lay-outs mee maken. Wil je een grote foto of een slideshow bovenaan een bepaalde pagina, wil je die pagina verdelen in meerdere kolommen of wil je een contactformulier toevoegen? Geen probleem. Deze en vele andere handelingen zijn met Visual Composer een kwestie van klikken en slepen.

Geen technische kennis nodig

Je stelt letterlijk in een paar minuten een professionele webpagina samen die helemaal aansluit bij de huisstijl van je bedrijf. Ook handig: als je je WordPress site wilt voorzien van een responsive design, zodat hij er ook op mobiele apparaten goed uit blijft zien, heb je dat met Visual Composer in slechts enkele klikken voor elkaar. Het grote voordeel van werken met Visual Composer is dat je er absoluut geen technische kennis voor nodig hebt. Wie wel eens een nieuwsbrief heeft vormgegeven met behulp van MailChimp, kan ook werken met Visual Composer. En dat is een heel groot pluspunt. Want je kunt je daardoor nog meer focussen op de content die je op je site plaatst. Iets wat bezoekers en zoekmachines zeker zullen waarderen.

Gebruiksvriendelijk

Visual Composer is zeker niet de enige of de nieuwste plugin op de markt die je kunt gebruiken voor het middels klikken en slepen vormgeven van je webpagina’s, maar het is wel de meest gebruiksvriendelijke. Bovendien kun je Visual Composer gebruiken in combinatie met vrijwel elk WordPress thema. Als je dus een ander thema instelt voor je site, hoef je niet bang te zijn dat bepaalde onderdelen die je met Visual Composer hebt gemaakt ineens niet meer werken. Wil je wel eens zien hoe Visual Composer precies werkt? Op de site van WP Bakery vind je een duidelijk instructiefilmpje om te bepalen of het iets voor jou is. De kosten? Voor 30 dollar kun je deze plugin direct inzetten voor jouw WordPress website. Heb je vragen over de plugin of over het gebruik ervan, dan kun je ook even contact met 2tptProductions opnemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *