Meervoudige webwinkels voor lingerie (Magento)

Playfull lingerie is opgericht in 2007 en inmiddels is het aantal webshops flink uitgebreid. Al deze webshops richten zich op een niche branche of specifieke doelgroepen binnen bodyfashion ofwel lingerie. Gemak en service zijn de basis, comfort en uitstraling zijn minimale vereisten.

Meerdere winkels op één platform

Voor 2tptProductions was de opdracht duidelijk: “Realiseer een oplossing die bestaat uit meerdere webshops die beheerd worden vanuit één platform.” Het resultaat mag er zijn (bijna online). Per doelgroep is elke afzonderlijke webshop uniek, en toch uniform. Zo realiseerden we Fitnessbhs.nl voor de fitness-fanaten en MijnOndergoed.nl voor Sloggi ondergoed voor zowel mannen als vrouwen.

Van luxe setjes tot gewoon ondergoed

Om op het web een groot publiek aan te spreken voor de verkoop van ondergoed en lingerie, heeft Playfull Lingerie ervoor gekozen om meerdere webshops te laten ontwikkelen. Zo heeft elke webshop een eigen doelgroep en wordt het voor de klant gemakkelijker om een product naar keuze te vinden.

Eén webshop management systeem

Om meerdere webwinkels te beheren is er gekozen voor het Magento platform: de ideale oplossing voor meerdere webwinkels op één omgeving (multi-shops). Hierdoor wordt het gemakkelijk om nieuwe winkels te openen, alle winkels te onderhouden, de inkoop, klantbeheer en retouren te regelen vanuit één centraal platform.

Online ERP oplossing

Een aantal bedrijfsprocessen, waaronder uitgebreid voorraadbeheer, inkoop(orders) . Dit is gerealiseerd met een in Magento geïntegreerde online ERP oplossing, ideaal voor de situatie. De oplossing laat zich naadloos aansluiten op het platform en biedt bijzonder veel faciliteiten die het aan een bedrijf zonder boekhoud-pakket ontbreekt.

Integratie verschillende betaalmethodes

 Door gebruik te maken van OneStepCheckout kunnen consumenten in een enkele pagina hun bestelgegevens invoeren; zo verliest de winkel in de afreken procedure minder bezoekers doordat dit overzichtelijker en efficiënter gebeurt. Hier worden bestel- en bezorggegevens, de betaal- en verzendmethode geselecteerd. Om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken kan in elke webshop de keuze worden gemaakt tussen het betalen met creditcard, PayPal, overmaken of iDeal. Dit is mogelijk gemaakt door de integratie van diverse Magento extensies.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!