Social Media Functionaliteiten Matrix 2012: Welk platform doet wat?

Er zijn ontzettend veel platformen waar je tegenwoordig uit kan kiezen en gebruik van kan maken. Denk maar aan alle icoontjes die weergegeven worden boven- of onderaan een webpagina of weblog. We hebben daarom een matrix opgezet zodat in één oogopslag duidelijk wordt wat het juiste platform met de juiste functie is.

Over de Social Media Functionaliteiten Matrix 2012

De Social Media Functionaliteiten Matrix 2012 geeft het antwoord op de volgende vraag: Welk platform doet wat?

Hoe gebruik je deze matrix?

In deze tabel of ‘matrix’ hebben we functionaliteiten van de verschillende Social Media platformen benoemd. Op basis van de kleuren kun je bepalen hoe belangrijk dat platform of onderdeel is voor het delen van jouw content op social media. Ons advies, volg deze twee stappen: 1. Doelstelling van Social Media voor jou Stel vast wat je met het platform wil gaan bereiken. Wil je graag de doelgroep alleen informeren of wil en kun je tijd besteden aan converseren? Bepaal met de tabel of je alleen wil zenden (updates), of de interactie op wil zoeken (resharen, reacties). 2. Functionaliteiten passend bij je content en je doelstelling Zoek vervolgens de juiste functionaliteiten welke belangrijk zijn om je doel te bereiken. Bedenk realistisch of je de tijd en moeite hiervoor wil en kan nemen, en bepaal op basis van je content de juiste platforms en boodschap.

Meer matrixen

In onze toekomstige blogs bespreken we nog twee andere matrixen: de Social Media Verbindings Matrix 2012 en de Social Media Engagement Matrix 2012. De eerste matrix is gebaseerd op de verbindingen tussen de platforms onderling: welke platformen zijn gemakkelijk functioneel met elkaar te linken? De tweede biedt wat ruimte voor discussie, aangezien we zoeken naar zoveel mogelijk cijfermatige onderbouwingen omtrent de gebruikers van de platforms. Hou het weblog in de gaten voor meer updates omtrent de Matrixen.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!