Social media zorgt voor nauwelijks verkeer naar webshop

In de afgelopen jaren is het gebruik van social media enorm toegenomen. Niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven is het mogelijk om een social media pagina aan te maken. Een voordeel zou je zeggen… Jammer genoeg wijst een recent onderzoek uit dat gebruik van een social media pagina nauwelijks zorgt voor het genereren van clicks. Wat is dan de waarde van social media?

Social media is geen wervend kanaal

Uit een onlangs verschenen Amerikaanse studie van Monetate blijkt dat de conversie van de social media naar een webshop erg laag is. Het genereren van verkeer naar de webshop vanaf social media blijkt uit dit onderzoek 1,55% van het totaal aantal bezoekers te zijn. Het percentage van het totaal aantal bezoekers dat binnenkomt via zoekverkeer bedraagt 31,4% en zelfs het e-mailverkeer doet het met 2,82% van het totale verkeer naar de webshop beter dan de social media. Wat is de reden dat het percentage van het totale verkeer vanaf social media zo laag ligt? Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Social media is niet een kanaal dat wervend werkt. Dit kanaal is vooral ingericht zaken te delen, niet per se klanten naar je webshop te halen. Social media is een push-kanaal en zorgt daarbij vooral voor conversie attributie en naamsbekendheid.

De waarde van Social media

Een combinatie van social media met andere kanalen is wel erg sterk. Door middel van social media wordt namelijk de mogelijkheid geboden om ‘gratis’ display reclame te maken in sociale netwerken wanneer je ‘connected’ bent. In ons ROI model draagt het bij aan de clickratio’s en conversieratio’s op bijvoorbeeld Google campagnes in combinatie met je site of landingspagina. Het wordt dan ook beschouwd als een katalysator, niet als een convertor.

Geef een antwoord

Voordat je gaat...

Ontvang een portfolio vol design inspiratie gratis in je mail!
Een greep uit effectieve webdesigns anno 2020
Laat je e-mailadres achter en we sturen je de PDF direct toe!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Door je e-mailadres in te geven ga je akkoord met ons privacybeleid

Ook zo’n project? Neem dan contact met ons op!

Wij doen dagelijks projecten met het configureren van WooCommerce. Het is zelfs zo dat we dit al bij 48 eerdere projecten hebben gedaan. Ik weet dus zeker dat we jou kunnen helpen!